Politika privatnosti

Kaizen Institut Srbija shvata da vam je privatnost važna i snažno je posvećen zaštiti podataka o ličnosti koje vi eventualno dajete prilikom pristupa i korišćenja materijala na sajtu rs.kaizen.com.

Kad koristimo vaše lične podatke, važno nam je da pravilno postupamo s vašim podacima uz dužno poštovanje vaših individualnih ličnih prava kao i uz vođenje računa o vašem pravu da samostalno odlučujete o informacijama koje dajete. Prikupljanje, obrada i korišćenje vaših ličnih podataka u skladu je s važećim zakonodavstvom, a naročito s evropskim direktivama o zaštiti podataka i njihovom primenom u nacionalnim zakonima. Kaizen Institut Srbija zadržava pravo da ovu izjavu o privatnosti prilagođava izmenjenim zakonskim pravilima i propisima.

1. 1. Korišćenje veb-sajta Kaizen Instituta bez davanja podataka o ličnosti

Naš veb-sajt možete koristiti bez davanja ličnih podataka. Podaci o korišćenju se ni u jednom trenutku ne povezuju s vama u sledećim slučajevima.

1.1 Kolačići

Pogledajte našu Politiku korišćenja kolačića

1.2 Analiza korišćenja na našem veb-sajtu
Google Universal Analytics. Kako Google Universal Analytics prikuplja podatke o korišćenju?

Ovaj veb-sajt koristi Google Universal Analytics, servis za veb-analizu kompanije Google Inc. (u daljem tekstu: „Google“). Google Universal Analytics koristi tzv. „kolačiće“ („cookies“). Kolačić je tekstualan fajl koji se čuva na vašem kompjuteru i omogućava analizu korišćenja našeg veb-sajta. Taj trajni kolačić (videti paragraf o kolačićima u ovoj izjavi o privatnosti) sadrži kombinaciju nasumičnih brojeva kako bi pregledač prepoznao naš veb-sajt. Informacije o korišćenju ovog veb-sajta koje generiše kolačić obično se šalju i smeštaju na neki Google server koji se nalazi u SAD.

Ako taj kolačić nedostaje, npr. zato što je izbrisan posle neke sesije, Google Universal Analytics koristi druge metode da prepozna pregledač kako bi se ponašanje korisnika dalje pripisivalo nekom pseudonimu. Ti metodi se primenjuju i na drugim uređajima (npr. tablet računarima, smart telefonima) radi analize opšteg ponašanja lica koje koristi više uređaja.

Anonimizacija IP adrese

Na našem veb-sajtu omogućena je anonimizacija IP adrese, tj. iako server šalje punu IP adresu vašeg uređaja Google serveru, Google skraćuje tu adresu pre nego što je sačuva i tako je efikasno anonimizuje.

Za pojedinosti o anonimizaciji IP adrese pogledajte https://support.google.com/analytics/answer/2763052?hl=en

Svrha servisa Google Universal Analytics

U ime provajdera ovog veb-sajta, Google će te informacije upotrebiti za analiziranje korišćenja ovog veb-sajta, za pravljenje izveštaja o aktivnostima na veb-sajtu i za pružanje dodatnih usluga provajderu veb-sajta koje su vezane za korišćenje ovog veb-sajta i interneta. IP adresa koju vaš pregledač prenosi preko servisa Google Analytics neće se objediniti s drugim Google-ovim podacima.

Mogućnosti sprečavanja preuzimanja i distribucije podataka

Ako na svom kompjuteru (PC, Mac) ili bilo kom drugom uređaju koristite pregledač u koji se mogu instalirati dodatne komponente (plug-ins), preuzimanje podataka o veb-sajtu i korišćenju koje generiše Google Universal Analytics (uključujući i vašu IP adresu) i distribuciju tih podataka od strane Google-a možete sprečiti ako instalirate ovu dodatnu komponentu: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Ta dodatna komponenta blokira Google Web Analysis za sve veb-sajtove koje posećujete.

Pogledajte ovaj veb-sajt da biste videli napomene Google-a o zaštiti i bezbednosti podataka u vezi sa servisom Universal Analytics:

https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en

1.3 Linkovi ka društvenim medijima

Naš veb-sajt sadrži linkove ka više društvenih mreža. Link će vas povezati sa veb-serverom društvene mreže samo ukoliko ga izaberete, tj. nikakvi podaci o korišćenju neće biti poslati društvenoj mreži ukoliko ne izaberete odgovarajući link. Za zaštitu vaših podataka u okviru društvene mreže odgovoran je provajder te mreže.

2. Obrada podataka o ličnosti

2.1 Bilten

Mi ćemo vam slati informacije o Kaizen Institutu Srbija, događajima, uslugama, kao i vesti ukoliko izaberete odgovarajuće polje „Pretplati se“, na vaš izričit zahtev, ili ukoliko smo vašu imejl adresu dobili putem vašeg preuzimanja dodatnih informacija (npr. infografike). Biltene šaljemo mi, a isporuka je zaštićena sistemom praćenja imejlova za svaku kampanju.

Prijem biltena možete otkazati u bilo kom trenutku slanjem imejla na adresu info@kaizen.com. Osim toga, svaki bilten sadrži link koji možete upotrebiti da se izbrišete sa liste primalaca.

3. Dodatne izjave o zaštiti podataka

3.1 Nadležna služba

Nadležna služba za zaštitu podataka je kompanija navedena u impresumu. Kompanija je odgovorna isključivo za veb-sajtove objavljene na domenu https://www.rs.kaizen.com/ Međutim, kompanija nije odgovorna za veb-sajtove naših partnera ka kojima mogu voditi linkovi na našem veb-sajtu.

3.2 Vaša prava kao subjekta podataka i povlačenje saglasnosti

Svoja prava kao subjekta podataka možete iskoristiti u svakom trenutku da pristupite sačuvanim podacima, da ih ispravite, izbrišete ili blokirate i da povučete saglasnost koju ste nam dali. Da biste to uradili, pošaljite imejl na adresu rs@kaizen.com

3.3 Prijave za posao

Ako nam pošaljete prijavu za posao, mi ćemo posle popunjavanja slobodnog radnog mesta čuvati vaše podatke samo uz vašu izričitu saglasnost. Tu saglasnost možete povući u bilo kom trenutku. Da biste to uradili, upotrebite podatke iz odeljka Uslovi korišćenja da nas kontaktirate.

3.4 Povezane strane

Za zaštitu podataka na povezanim veb-sajtovima odgovorne su dotične partnerske kompanije. Za više informacija pogledajte informacije u impresumu ili izjavu o privatnosti povezanog veb-sajta. Da biste iskoristili pravo da pristupite sačuvanim podacima, da ih ispravite, izbrišete ili blokirate, kontaktirajte službu dotičnog partnera.

3.5 Službenik za zaštitu podataka

Kaizen Institut je odredio službenika za zaštitu podataka, koji se može kontaktirati za sva pitanja u vezi sa zaštitom podataka u Kaizen Institutu. Kontaktirajte službenika za zaštitu podataka za bilo kakva pitanja u vezi sa zaštitom podataka:

Kaizen Institute Consulting Group, Ltd.


Quality Assurance Global Support Unit

Gunnar Groetschel, 

Bahnhofplatz, CH-6300 Zug

arrow up