Poboljšanje procesa (Lean projekat)

Bez obzira iz kojeg smo sektora, u današnjem poslovnom ambijentu naši klijenti zahtevaju:

  • Pouzdane procese
  • Poboljšane nivoe usluga
  • Kraća vremena realizacije
  • Povećan obrtni kapital
  • Veći kvalitet
  • Smanjene troškove

 

Kaizen institut primenjuje skup proverenih metoda i sredstava da smanji rasipanje resursa i da poveća vrednost za klijenta. Ta metodologija je primenjena u celom svetu u svakom privrednom sektoru. Mi to u celini zovemo Kaizen menadžment sistem (KMS).

Poboljšati vreme realizacije, produktivnost, zalihe i prostor pomoću Total Flow Management-a (potpunog upravljanja tokovima) (TFM)

total flow management

TFM fokusira se na pojednostavljivanje tokova materijala i informacija. Dijagnoza se obavlja putem mapiranja tokova vrednosti koje vodi menadžment.

Primena Just-in-Time strategije upravljanja zalihama, kanban sredstva komunikacije, pull sistema i drugih metoda Lean proizvodnje i Lean logistike stvoriće fleksibilniji lanac snabdevanja, sa manjim nivoima zaliha i povećanom produktivnošću.

 

Poboljšana efikasnost opreme, povećana bezbednost i kvalitet pomoću Total Productive Maintenance (potpunog proizvodnog održavanja) (TPM) 

TPM je dokazana tehnologija za poboljšanje učinka sredstava. Overall Equipment Effectiveness  (ukupna efikasnost opreme – OEE) se poboljšava sistematskim smanjenjem gubitaka u kvalitetu, raspoloživosti i brzini. TPM to postiže angažovanjem ljudi na svim nivoima u rešavanju problema, planiranju opreme i svakodevnom praćenju učinka. 

 Poboljšan kvalitet pomoću Total Quality Management-a (TQM)

TQM primenjuje proverena sredstva za upravljanje kvalitetom da sistematski otkriva probleme, identifikuje osnovne uzroke, preduzima korektivne radnje i realizuje mehanizam za izbegavanje grešaka (pokayoke). Za složenije probleme se primenjuju statistički metodi i Six Sigma tehnike. TQM će smanjiti troškove upravljanja kvalitetom i poboljšati zadovoljstvo kupaca.

Lean kancelarija, Lean finansije, Lean inženjering i Lean administracija (TSM) 

Kaizen metodologija primenjena na intelektualni rad, tok informacija i administrativne procese poboljšava uslugu, kvalitet i produktivnost, dok istovremeno podstiče kreativnost ljudi. Kaizen principi se sve više usvajaju u kancelarijama proizvodnih pogona kao i uslužnih organizacija poput banaka, osiguravajućih društava i lokalnih samouprava. Lean transformacija kancelarija počinje vizualizacijom procesa i njihovih ciljeva, organizovanjem timova oko svakodnevne i projektno zasnovane kaizen aktivnosti i pravljenjem jednostavnih sistema upravljanja učinkom.

 

Lean inovacija, Lean startup i Lean razvoj proizvoda (IDM)

Innovation and Development kaizen

Lean pristup poboljšava efikasnost procesa inovacija, pokretanja poslovanja, razvoja novih proizvoda, uvođenja novih proizvoda na tržište, projektovanja i izgradnje novih objekata. Lean metodi donose rezultate u smislu inovacije, pokretanja, jačanja i vođenja poslovanja u sledećim oblastima:

·         Sposobnost za isporuku projekata i proizvoda na vreme i u okviru budžeta

·         Fleksibilnost i prilagodljivost prema promeni

·         Kvalitet novog proizvoda ili usluge

·         Trošak uvođenja i isporuke proizvoda ili usluge

Ti rezultati se postižu tako što se ljudima omogućava da potpuno upotrebe svoju kreativnost vizueliziranjem i poboljšavanjem procesa i načina rada. Kontaktirajte nas da saznate kako vam Kaizen Institut može pomoći u sticanju Lean startup saznanja u ranoj fazi poslovanja, razvoja proizvoda ili ideje.

Da biste dobili informacije o tome kako kaizen može da vam pomogne da savladate poslovne izazove, popunite formular za upit na desnoj strani.

 

Možete nas pratiti na:

Kaizen Facebook PageKaizen Twitter PageKaizen Linked In PageKaizen Google+ profileKaizen Pinterest profile

Kontakt:

 
 
 
 
 

Kontakt

Kaizen Institut Srbija

Ustanička 189,
Beograd, Srbija
+381 (0) 11 304 7126
+381 (0) 11 304 7126

Kaizen Institute Consulting Group

Global Operations

Europe / Middle East / Africa

Bahnhofplatz
Zug 6300 Switzerland
Tel: +41 (0) 41 725 42 80
Fax: +41 (0) 41 725 42 89 

North / Latin America

7137 East Rancho Vista Drive B11
Scottsdale, AZ 85251 USA
Tel: +1 888 464 3622

Asia Pacific

Kabuto-cho Dai-ichi Bldg, 3F
5-1 Nihonbashi Kabuto-cho
Chuo-ku, Tokyo 103-0026 
Tel: +81 (0) 3 5847 8245
Fax: +81 (0) 3 5747 7901 

Kaizen klijenti

Add as many pictures to the cell bellow
phlips kaizen clientEcolab Kaizen ClientPfizer Kaizen ClientBosh Kaizen ClientVolkswagen Kaizen ClientContinental Kaizen Client